Swesmycken

Historien om juliahjärtat & Kostfonden

Som en vanlig Mamma jag är, älskar jag mina barn mer än något annat. Jag har två fantastiska döttrar, Julia föddes 94 och Frida föddes 97 och har alltid kallade dem "Mina hjärtan." Det har alltid varit en symbol för mitt liv, och dem som kommer mig nära fastnar i "Mitt hjärta".

 

En vanlig lördag den 10 oktober, 2009, är min äldsta dotter Julia nyss fyllda 15 år inblandad i en mopedolycka. I kollisionen tappade hon sin hjälm och fick en allvarlig skallskada. Hon flögs med ambulanshelikopter direkt till Sahlgrenska sjukhuset. Där opererades hon två gånger i huvudet och var tvungen att vara nedsövd under fyra veckor. Oron om hon skulle överleva kan inte beskrivas i ord. Julia lyckades klara kampen om att överleva och läkarna handlade i god tro att det inte skulle finnas någon större skada än eventuella problem med hennes syn. Läkarna började ta ut Julia från hennes nedsövda tillstånd för att vakna till liv.

 

Men Julia vaknade inte upp utan var fortfarande medvetslös, hon var mer allvarligare skadad än någon kunnat föreställa sig. Oron om vår Julia någonsin skulle vakna upp eller inte var olidlig, hur skulle hennes liv bli om hon vaknade upp.. Ingen kunde ge oss ett svar.

 

Vår Julia kämpade på ensam i sin medvetslöshet och efter den sjätte veckan gav hon oss ett tecken på liv att hon var på väg ut ur hennes koma. Julia började sakta och i korta stunder att öppna ögonen men kunde inte kommunicera på något sätt.

 

Denna fruktansvärda bubbla man hamnade i väckte den kreativa och konstnärligt skapande sidan i mig på många olika sätt. Jag kände kraften i att uppmuntra alla Julias sinnen på alla möjliga sätt, så hennes hjärna skulle vakna upp och skapa nya vägar för framtiden.

 

Sju dagar i veckan under sex månader, var vi nära och kära vid hennes sida. Jag försökte stimulera alla hennes sinnen från beröring, lyssna och att lukta. Jag bakade pepparkakor på avdelningen bara för att hon skulle få uppleva, känna lukten. Hon satt i sin rullstol bredvid och orkade knappt hålla huvudet uppe.

 

Den 1 januari, 2010 kom Julias första ord efter olyckan, och i juni samma år, fick Julia äntligen komma hem. Sedan dess har Julia fått börja om sitt liv på nytt och lära in allt igen som hon kunde före olyckan. Vi tränade varje dag på många sätt med henne för att hon skulle utvecklas och komma tillbaka till livet.

 

Julias vänstra sida var helt förlamad och hennes muskler var tvungna att stimuleras för att komma tillbaka. Före olyckan var hon också kreativ och designade smycken precis som jag. Så det var bara naturligt att vi skulle fortsätta att skapa tillsammans. Vi formade och klämde på lera för att stimulera hennes vänstra hand. Hösten 2010 formade Julia och jag ett hjärta, Julia tryckte sin tumme och sitt pekfinger som formade hjärtats båge, och tillsammans formade vi ett unikt hjärta. Julia önskade att få en gnistrande sten på hjärtat. Vilket självklart gjordes och sedan gjorde jag klart formen för att kunna gjuta den första berlocken. Det första Juliahjärtat var fött.

 

Julia har efter omständigheterna utvecklats mycket efter sin olycka, vi kämpar, stimulerar och utmanar fortfarande för att hon ska komma tillbaka till livet så mycket det går. Jag ger mig aldrig!

 

När man får ett sådant perspektiv på livet blir man starkt påmind över vad som är viktigast i livet. Det väckte många tankar och känslor inom mig och ledde till att alla mina smycken jag gör har en tanke bakom.

 

Jag vill verkligen klargöra att detta inte är en "tycka synd historia." Detta är bara min berättelse om hur det började, och att jag vill förmedla till andra att du aldrig ska ge upp! Om mina erfarenheter kan hjälpa andra i liknande situationer, är du alltid välkommen att skriva till mig, så förmedla jag gärna hur vi tänkt och löst saker på vägen.

 

Mitt intresse för funktionsnedsättning och en rehabiliterande hjärna har blivit stor. Då vården inte gett oss bra kostråd har jag börjat att ”forska” på egen hand och sökt kontakter med rätt kunskaper.  Jag blir mer och mer övertygad av både egna erfarenhet och de forskningsresultat jag blivit delgiven av hur kosten påverkar oss människor mer än vad vi tror. Jag förstår idag att det här är en viktig del för Julias fortsatta utveckling, samt hur viktig kosten är för oss alla.

 

Därför har vi valt att stödja Kostfonden med en del av  varje Juliahjärta vi säljer. Silversmyckena finns att köpa i Swesmycken webbshop.

 

Var rädda om varandra och tänk efter på vad som är värdefullt och uppskatta det som finns omkring dig!

 

 

Marie Johlbring

FRAKT & LEVERANS

 

Vi försöker alltid leverera så du har din vara hemma inom 1-3 arbetsdagar ifrån den dag din beställning gjorts.

Nyheter/ Info

 

Kontakt

 

Special beställningar

BYTE & ÖPPET KÖP

 

Öppet köp och bytesrätt  i 30 dagar

KUNDSERVICE

 

Ring 0732 45 10 50

9:00 -17:00.

Eller skicka mail till

hello @swesmycken.se

 

Om Swesmycken

 

Bildgalleri

 

Sidkarta

 

Länk till vår Shop

 

 

shop.swesmycken.se